Nieuws

Werk aan de weg – Kamperstraatweg

Aan de Kamperstraatweg zijn diverse werkzaamheden aan de gang. Hierdoor komt het soms voor dat er vertragingen zijn bij de rondritten van de buurtbus. Wij hopen op uw begrip voor deze en willen u zo goed mogelijk verzekeren dat de buurtbus er voor u is.

__________________________________________________

Reportage bij RTV IJsselmond

Wij zijn geinterviewd door RTV IJsselmond. De reportage is, behalve dat het op de TV geweest is, ook te zien bij VIDEO’S.

__________________________________________________

Vacatures buurtbusvrijwilliger

Gevraagd: chauffeurs voor het rijden op de buurtbus als vrijwilliger

Ge├»nteresseerden kunnen zich melden bij de co├Ârdinators:
– Jennie Riezebos telefoonnummer: 038-3557434
– Gerrie Agterhuis telefoonnummer: 038- 3636376

__________________________________________________

Het stokje overgedragen

Sinds medio 2016 is het stokje van de voorzitterschap overgedragen van de heer Hoekman naar de heer Samsen, tevens wonende te Zalk. Wij danken de heer Hoekman voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid en wensen hem al het beste voor de toekomst. Bedankt!

__________________________________________________

 

Nieuwe buurtbus

Met gepaste trots presenteren wij: de nieuwe buurtbus. Deze valt goed op door zijn heldere, blauwe kleur en is voorzien van de allernieuwste technische snufjes. Probeert u de nieuwe buurtbus vooral eens uit voor weinig geld. Mogelijkheden voor het gebruik van een OV-chipkaart zijn er. De buurtbus is toegankelijk voor jong en oud, alle leeftijden. Zelfs voor mindervaliden, want deze kunnen met rollator en rolstoel de buurtbus prima gebruiken.

NieuweBuurtbus

 

__________________________________________________

 

250.000e passagier

Zo sta je nietsvermoedend bij de bushalte aan de Brinkweg in Zalk, zo sta je met een flink bos ruikers in de armen in de krant. Het overkwam Nellie Brummel, officieus de kwart miljoenste passagier van de buurtbusverbinding tussen Zalk, Hattem, Kampen, IJsselmuiden en Wilsum. Op het moment dat zij wilde instappen, piepte het bestuur van de buurtbusvereniging plots om de hoek om haar in het zonnetje te zetten. “Ik zag de balonnen wel aan de haltepaal hangen, maar ik dacht dat het nog van de braderie van zaterdag was”, zegt ze verbouwereerd. Ze herstelt zich snel: “Maar ik zou er best aan kunnen wennen hoor. Staan jullie er volgende week weer?” Voorzitter Jan Hoekman moet er hartelijk om lachen. “Eigenlijk hadden we de mijlpaal van kwart miljoen in de zomer al bereikt, maar we zochten naar een goed moment”, zegt hij. “Zij moest dat bloemetje krijgen. Ze is trouw passagier sinds de start van de bus in 1988. Ja, in die zin is het een dubbel jubileum: we bestaan dit jaar een kwart eeuw”. Een kort rekensommetje maakt duidelijk dat de voorziening jaarlijks tienduizend reizigers naar de plaats van bestemming brengt. “Dat is een gemiddelde hoor”, verduidelijkt de voorzitter. “In het begin was het animo veel groter dan nu. Tegenwoordig zitten we op vijfduizend passagiers per jaar. Om die reden zijn we ook gestopt met ritjes op de vrijdag naar de koopavond in Kampen. Te weinig passagiers”. Hoekman wijt die daling met name aan de gestegen ‘mobiliteit’ sinds 1988. “Toen waren er meer oudere mensen die geen auto hadden. De buurtbus is destijds ook ontstaan vanuit de bevolking van Zalk en Wilsum. Vooral in de beginjaren werd er heel veel gebruik van gemaakt”. Dat de buurtbus een voorziening van en voor ouderen is, geeft hij grif toe. “Hoewel ze ook voor onze jongeren die stage lopen in Kampen of IJsselmuiden een uitkomst is”. Desondanks zijn er best zorgen voor de toekomst. Het hele project drijft namelijk op de welwillendheid van vervoerder Connexxion en de provincie Overijssel. “En een pool van circa 45 vrijwilligers uit Zalk en Wilsum”, haast Hoekman te zeggen. “Ook voornamelijk gepensioneerden en vutters. Die laatste categorie wordt steeds schaarser; mensen moeten steeds langer doorwerken. Tja, zolang de provincie er subsidie voor over heeft, blijven wij het doen”. Tot groot plezier van Nellie Brummel en al die anderen. “Ik werk twee dagen per week in Hattem. Een auto hebben we niet, dus als de buurtbus wegvalt, moet ik op de fiets. Op mijn leeftijd is dat geen pretje. Nee, laat die buurtbus nog maar even lekker doorrijden”.


FS081200small